Hus og vedligeholdelse

Det er vigtigt at passe godt på dit hus, og mange kender ikke lige sætningen vedligeholdelse af hus, når jeg sådan kører igennem byen. Det er sørgeligt, at folk bare lader sit hus forfalde til det ligner noget katten har slæbt ind. Jeg selv har haft hus og have og flere af slagsen, og for mig har det altid været en vigtig del at huset blev vedligeholdt. Ja altså godt det kunne lade sig gøre med 4 børn og en mand med ti tommelfingre. Heldigvis var det dejlige børn jeg havde, så de hjalp så godt til som de nu engang kunne i deres alder. En hjalp med rengøring, en anden hjalp med at male, en tredje hjalp med haven, og jeg selv tog tagrenderne. Sådan noget som at få renset fliser og taget, var så ikke lige noget jeg tænkte på dengang – men i min optik er det nu også en mande opgave. Da jeg boede i mit lille bondehus, så lærte jeg at vedligeholde både facaden, som skulle kalkes hvert år. Det krævede at der først blev højtryksspulet, inden jeg kunne kalke, og herefter skulle den høje sokkel males sort, da der var kommet en del kalk på. Fliserne, som var gule mursten, ja de blev taget op, og lagt igen, efter de var blevet skuret. taget turde jeg nu ikke selv gøre noget ved, for det var et gammelt stråtag, så det var tagtækkeren der tog sig af det. Heldigvis var der mange år til det skulle skiftes.

Social profiles